În perioada 9-27 martie copii din grdinițele și școlile din județul Timiș, , Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor au luat parte la o serie de lecții despre energie și siguranță susținute de 33 de voluntari E.ON şi specialişti ai Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U).

Lecţiile s-au desfăşurat la 12 şcoli gimnaziale și 2 grădinițe din orașele Timișoara, Reșița, Hunedoara, Arad și localitățile Fântânele, Frumușeni (jud. Arad), Biharia, Sălard, Valea lui Mihai (jud. Bihor).

150330 Lectii energie 2

Întrucât au fost înregistrate foarte multe cazuri în care cei mici au avut de suferit din cauza incendiilor provocate de scăpările de gaz copii au putut să vadă evectiv prin intermediu simulărilor ceea ce trebuie să facă înastfel de situații.

Noțiunile de bază despre gazele naturale şi energia electrică,  precum şi regulile de siguranţă, au fost însușite de către copii cu ajutorul jocurilor interactive, coordonate atent de voluntarii E.ON şi specialiștii I.S.U.

 “A fost foarte interesant ceea ce am învăţat: ce să facem dacă acasă sau la școală izbucnește un incendiu, dacă sunt scăpări de gaze sau când este cutremur. Am aflat că trebuie să curățăm coșurile de fum în fiecare an, că aragazul trebuie să fie închis după ce mâncarea este gata și că trebuie să sunăm la numărul 112 dacă este o situație de urgență. Voi povesti totul părinților și prietenilor mei.” a spus o elevă care a participat la aceste lecţii.

“Aceste lecții despre energie și siguranță sunt foarte utile pentru copii deoarece este foarte important ca ei să cunoască măsurile de prevenire a unor situații de urgență. Copiii au fost foarte încântați de cunoștințele acumulate.  De asemenea, copiii au implicat și alți membri ai familiei, povestind cu entuziasm despre cele aflate și prezentând curiozitate pentru informații viitoare. Vă mulțumim și vă mai așteptăm și cu alte ocazii!”, a declarat unul dintre dascălii implicaţi.

150330 Lectii energie 1

Acţiunile derulate fac parte din campania de informare şi educare „Nu tremur la cutremur”, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, derulată la nivel naţional prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România..

Lecţiile despre Energie” reprezintă un proiect al E.ON România iniţiat în anul 2009 care a fost derulat în peste 200 de şcoli cu participarea a circa 10.000 de elevi, lecţiile fiind susţinute de 630 de voluntari. În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România au încheiat în luna septembrie 2012 parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, în cadrul căruia se derulează campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.