Cablurile atârnate inestetic și periculos pe stâlpii din Timișoara sunt una dintre problemele cu care  încă se confruntă municipalitatea. Cu toate că operatorii de telefonie și cablu TV au fost sesizați în repetate rânduri în legătură cu necesitatea introducerii cablurilor în subteran, aceștia nu s-au conformat. Iar, în cazul în care au dus cablurile în subteran, după terminarea lucrărilor au răms adevărate cratere în trotuare.

tricicleta persoană cu dizabilitati
Foto: Joseph Beno

O astfel de situație a fost sesizată în Calea Șagului pe strada Aleea Citadelei, unde șanțurile din trotuar fac imposibilă deplasarea persoanelor cu dizabilități. Chiar dacă această problemă a fost sesizată în repetate rânduri primăriei, angajații de la biroul sesizări nu au binevoit să dea un răspuns prompt și să înainteze sesizarea către direcția abilitată.

Un timișorean cu inițiativă, Lucian Mugur Serdean a depus două cereri în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care  solicită informații referitoare la numărul de amenzi emise către RCS&RDS de Poliția Locală pentru lucrările de pe Aleea Citadelei, „finalizate” în urmă cu două luni cu șanțuri de trecere pe trotuare. În solicitare timișoreanul solicită numele firmei  care a executat lucrările de introducere a fibrei optice în subteran, numele funcționarului din primărie care avea sarcina să supravegheze lucrările în zona respectivă și numele inspectorului de zonă.

Persoanele cu dizabilități uitate de primărie 

Atât primarul Nicolae Robu, cât și angajații Primăriei Timișoara sunt străini de Legea 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, dovadă este faptul că din caietul de sarcini, prezentat de firmele câștigătoare, aferent modernizării tramvaielor, lipsesc precizările în legătură cu accesul persoanelor cu dizabilități în mijloacele de transport în comun.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a sancționat acum două săptămâni pe Nicolae Robu cu 10.000 de lei pentru faptul că niciunul din cele 60 de tramvaie nu sunt prevăzute cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Timișoreanul solicită demisia șefului Direcției Tehnice, Chiș Culiță, direct responsabil pentru problemele de mai sus.

1 COMENTARIU

  1. Dar de un teren plin de bălării și ambrozie din zona rezidențiala Braytim nu pomenește nimeni?
    Va spun eu domnilor de la Primărie care se pare ca ii țineți spatele celui care are terenul din continuarea străzii Victor Gaga și se întinde pana la Musicescu,Debussy și M. Neamțu .
    Asa de mic o fi domnilor inspectori de la mediu sau politia locală de treceți în fiecare zi pe lângă el și nu îl vedeți?
    Neglijenta în serviciu o fi vreun articol de lege???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.