cursuri someri

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, partener coordonator al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, face înscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite destinate persoanelor din mediul rural.

Astfel, în perioada 21 – 25 septembrie 2015, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara (Bd. Eroilor de la Tisa nr.22), se derulează următoarele cursuri:

  •  Competențe antreprenoriale  – se adresează celor care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu (plan de afacere, surse de finanțare etc.);
  • Curs de competente IT – curs de inițiere în folosirea calculatorului care se adresează oricărei persoane care dorește să deprindă competențele de utilizare a tehnicii de calcul sau care dorește să-și dezvolte competențele de comunicare și operare modernă a informațiilor (Word, Excel, PowerPoint, alte aplicații).

Se pot înscrie șomeri, șomeri tineri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, angajați în orașe dar cu domiciliul în mediul rural, persoane inactive, având studii medii cu diplomă de bacalaureat.

Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări iar certificatele obţinute la absolvire au recunoaştere naţională şi internațională și sunt emise de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei.

Pentru persoanele care au domiciliul la mai mult de 50 km de Timișoara se asigură cazare. Toți participanții primesc 1 masă / zi tip meniul zilei.

Absolvenții cursurilor vor fi invitați la Târguri de locuri de muncă și vor beneficia de sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a inițiat discuții cu firme care au nevoie de aceste meserii și cu agenții de recrutare. În plus, experții CCIAT oferă, gratuit în cadrul proiectului, consiliere privind orientarea în carieră.

Cursurile menționate vor fi reluate în cursul lunilor octombrie și noiembrie 2015.

Reamintim că proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.