În cursul acestei zile ministerul sănătății informează că la Spitalul Clini de Urgență Marie Curie în continuare sunt internați 7 copii, dintre care 3 sunt internați la secția de terapie intensivă, însă fără modificări ale stării de sănătate în ultimele 24 de ore, toți fiind dializați peritoneal.

Ministrul sănătății, Patriciu-Achimaș Cadariu a vizitat  în această dimineață din nou copiii internați în spital si a discutat cu personalul medical despre starea copiilor. Însă cea mai mare fericire a ministrului Cadariu a fost faptul că nu s-au mai înregistrat noi cazuri de sindrom hemolitic urmic.

De asemenea, ministrul sănătății a mai declarat că, în această după amiază s-a aflat la Pitești, unde a fost însoțit de premierul Romaniei, Dacian Cioloș într-o vizită efectuată la Spitalul de Pediatrie Pitești.

A fost nevoie să vină experții internaționali, românii habar nu au nici cum să înceapă o anchetă

Ministerul sănătății anunță că, echipa de experți internaționali de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) sosită ieri la Bucuresti a început să lucreze cu specialiștii români pentru identificarea cauzelor de îmbolnăvire a copiilor.

Echipa de experți internaționali va respecta procedurile de comunicare ale ECDC și va transmite informații despre anchete numai prin intermediul biroului de presă al Centrului European.

Până în preznet nu s-a luat în calcul că ceea ce s-a întâmplat în Argeș este o problemă de siguranț națională. Problema acută este dată de necunoașterea cauzei și de aici trebuia să se plece întrucât în acestă situație nu se cunoaște gravitatea problemi și unde se poate ajunge.

” Medicina nu e matematică. Nu știm dacă de la 10 cazuri mâine nu pot ajunge la 20, la 30. Sigur că în ziua de azi e ușor să spui că nu mai sunt cazuri noi și că subiectul este închis. Aici e problema că nu știm, dacă am ști ne-am culca liniștiți, dar nu cunoaștem care a fost focarul, poate ca avem noroc și focarul s-a autolimitat singur și atunci lucrurile vor merge spre normal. Dacă nu e așa luni, vom avea alte internări. Eu personal nu m-aș duce acum într-o călătorie acolo, poate să fie chiar un atac terorist, nu ai de unde să știi ce e. Este o bombă cu ceas, stă şi aşteaptă. Poate că, norocoul nostru ar fi ca focarul să se fi stins, să se fi autolimitat”, a  declarat Laurenţiu Beluşică, şeful Secţie Chirurgie, Spitalul Dimitrie Gerota (România TV.net).

Doctorul Gerota atrage atenția asupra greșelilor făcute la ancheta epidemiologică, care în prima fază nu are nevoie de analize, radiografii, de internari in spital. Ba mai mult, s-a vehiculat idee că ajungând prea târziu la Bucureștii cu copii a fost un neajuns. Total greșit! Ancheta trebuia începută în mometul când s-a atins numărul critic de bolnavi.

Ultimele analize arată că probele de lapte recoltate de la domiciliile unor copii bolnavi din Pitești și Ștefănești corespund standardelor în vigoare, iar probele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt sterile.

Foto: romaniatv.net

1 COMENTARIU

  1. Ești Ministru Sănătății se vede ca nu vrei adevărul sa-l recunoști.Realitatea ca spitalele arată ca 1970 doar ce s-a vopsit cute un perete.Dar mobilierul și instrumentele ruginițe.Cum va explicați domnule ministru al Sănătății ca spuneți ca nu cunoșteți- cauza în care au murit trei copilași.Va spun eu microbi și condițiile mizerii din spitalele din București au ucis acești copii.Acuma părinții sint nevoiți să facă alți copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.