În 5 septembrie 2017, primarul Timișoarei anunța că au fost două persoane care au împrumutat ACS Poli Timișoara, fiecare cu câte 100.000 de euro. Era vorba despre liberalul  Ionuț Gaiță și încă o persoană. La momentul declarației, Nicolae Robu preciza că nu poate divulga numele celei de-a doua persoane, deoarece aceasta dorește să rămână anonimă (vezi video la final).

Ei bine, primarul Timișoarei a mințit presa și opinia publică, deoarece a doua persoană nu există, întreaga sumă fiind împrumutată de Ionuț Gaiță, care deține firma Backup Tehnology SRL. Astfel, conform garanției mobiliare înscrisă în urma contractului de împrumut, Ionuț Gaiță a împrumutat ACS Poli Timișoara cu suma de 920.000 de lei (vezi mai jos documentul).

Este și mai interesant, cum a ajuns suma de 920.000 de lei să se transforme în 1.030.000 de lei prin act adițional la contractul de cesiune de creanță, încheiat în 7 august 2018 (vezi mai jos documentul). Or fi penalități de întârziere pentru nerestituirea împrumutului la termen, sau este un al doilea împrumut de 110.000 lei după ce ACS Poli a pierdut procesul din instanță cu cei doi jucători?

În prezent ACS Poli Timișoara a cesionat creanțe (n.r. banii pe care clubul îi are de primit) în valoare de 1.030.000 lei către Ionuț Gaiță, prin garanție mobiliară. Adică pe românește, “asociația comunității” – cum îi place la dl. Robu să-i mai spună – este foarte datoare la dl. Gaiță.

Per ansamblu ACS Poli Timișoara ar fi la pragul dizolvării, deoarece gradul de îndatorare al asociației a ajuns la 13 milioane de lei, conform ultimelor date publicate de ANAF aferente anului fiscal 2017.

Oricum Ionuț Gaiță pare a fi omul pe care Robu poate conta la nevoie, inclusiv pe sume pe care mulți oameni de afaceri nu le au disponibile imediat, chiar dacă profitul firmei este relativ mic în comparație cu disponibilitatea financiară a dl. Gaiță. În august 2018 Firma Backup Tehnology a pornit demersurile pentru construcția unei case pe Calea Urseni, în Timișoara.

Garantie contract de imprumut ACS POLI – Ionuț Gaiță

Act aditional 7 august 2018

2 COMENTARII

  1. Eu am mai scris asta. Firma respectiva a primit 1.5 milioane de euro pt ‘lucrari neprevazute’ la sistemul de semaforizare. Patronul e sponsor PNL si prieten bun cu Oana Gaita, purtatoarea de cuvant a PNL(ex.PDL) in zona. Am auzit ca de fapt firma ar fi a ei. Desi au negat legatura si au spus ca e doar o coincidenta de nume, ei sunt prieteni, fiind consateni(din satul Mehadica). Sunt destui de Gaita acolo.

  2. Anonimule Ete, stirea este despre imprumutul de la ACS Poli a dlui Ionut Gaita, nicidecum despre trafic management. Presa a scris ca a imprumutat clubul cu 100.000 euro… cand de fapt suma corecta era 200.000 euro. La trafic management nu a executat lucrari neprevazute ci a completat lucrarea cu noi intersectii, dar asta tratam separat intr-un alt articol. Acum doar i-am facut introducerea dlui Gaita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.