Acasă Campanie electorala 2016 Căt de sigură este retragerea consilierilor PNL din Consiliul Local Șag?

Căt de sigură este retragerea consilierilor PNL din Consiliul Local Șag?

5.886 views
Dan Popa - Alin Popoviciu - Nicolae Robu
Dan Popa - Alin Popoviciu - Nicolae Robu

Alegerile din comuna Șag sunt foarte tensionate datorită presupunerilor că primarul Venus Oprea – care își încheie mandatul în curând – va conduce din spate comuna, prin noul primar care va fi ales prin votul din 19 iunie.

Este evident că PNL Timiș, puțin sau mai mult forțat, a decis ca să rupă aparent legătura dintre Daniel Precup(candidat PNL) și actualul primar Venus Oprea(PNL), pentru a câștiga mai multe voturi. Spunem aparent, deoarece Venus Oprea nu a fost exclus din partid. Mai mult, copreședintele PNL Timiș, Dan Popa îl susține în continuare pe acesta pentru cei 16 ani de activitate în PD, PDL și PNL.

Drept urmare, în mare grabă, organizația PNL Timiș a comunicat public faptul că actualul primar și încă doi liberali nu mai doresc să fie consilieri locali în următorul mandat, fiind conștienți că vor fi penalizați de electorat la votul de duminică.

Cât de important este Venus Oprea pentru PNL Timiș s-a văzut la depunerea listelor de candidați pentru Consiliul Local la BEC. Venus Oprea ocupa locul 1 pe listă, un caz mai rar întâlnit, în condițiile în care Daniel Precup trebuia să ocupe prima poziție la Consiliul Local.

Lista candidati PNL Sag pentru Consiliul Local

Mai sunt pe lista de consilieri locali cei trei liberali?

Da, conform legii, Venus Oprea, Ștefan Bădăi și Grigore Dorian Ciogescu sunt în acest moment pe lista de consilieri locali, până la validarea mandatelor, care va avea loc în prima ședință de investire a noului Consiliu Local, adică în ultima săptămână din lună.

Mai mult, cei trei pot rămâne consilieri locali dacă își retrag cererile depuse la organizația PNL Șag, având la dispoziție mai multe zile după alegerile de duminică.

Fiind un act de voință, retragerile depuse pot fi anulate chiar de aceștia printr-o altă hărtie în care își exprimă voința să rămână consilieri locali. PNL Timiș nu a manifestat niciun moment intenția de a-i exclude din partid, sau din lista de consilieri locali.

Venus Oprea îl susține pe candidatul PNL, Daniel Precup

O dovadă clară de susținere a lui Venus pentru candidatul PNL este chiar hărtia ștampilată de Primăria Șag. Oamenii se pot întreba pe bună dreptate, când s-a mai grăbit Primăria Șag să înregistreze o adresă și să transmită dovada înregistrării a doua zi?(vezi documentul mai jos)

O altă dovadă de susținere a lui Venus este chiar așa-zisa retragere, făcută evident pentru a obține mai multe voturi și pentru a avea un primar liberal în Șag. Să nu uităm că PNL Timiș nu a solicitat retragerea celor trei, presiunea venind din exterior, chiar de la intenția de vot a electoratului (vezi documentul mai jos).

Totul pare o mare prosteală marca Nicolae Robu și Dan Popa

În mod cert, dacă doreau să demonstreze că nu este o mare prosteală, PNL Timiș ar fi trebuit să recurgă la excluderea celor trei din partid printr-o decizie a Biroului Permanent Județean.

Două surse din PNL, apropiate de Robu, ne-au spus că în situația în care căștigă candidatul PNL, Bădăi și Ciogescu vor să rămână în Consiliul Local, iar Oprea Venus este indecis dacă să rămână consilier local, sau consilier personal al primarului.

Din toate manevrele făcute de PNL Timiș, nu rămâne decât ca electoratul să priceapă ce vrea, sau ca PNL Timiș să lămurească prosteala de mai sus.

Adresa PNL Timis - Primaria Sag
Adresa PNL Timis – Primaria Sag

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Confirmare

Pentrutimisoara.ro are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).

Partenerii nostrii folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.

Afla mai mult