Campania “Vreau și eu la școală!” demarată de Asociația WorldTeach Romania a ajuns și la beneficiarii din Timișoara. Astfel, printr-un parteneriat cu reprezentanții Organizaţiei Salvați Copiii Filiala Timișoara, 30 de copii, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 au primit ghiozdane noi echipate cu rechizite și dulciuri.

“Prin parteneriatul cu cei de la Salvați Copiii ne-am dorit să demonstrăm că atunci când există o cauză nobilă, cum e aceea de a ajuta persoane cu nevoi deosebite, o colaborare între persoane, ONG-uri și instituții poate depăși orice barieră și poate aduce zâmbete acolo unde este nevoie. Am dorit să oferim un exemplu de bune practici în ceea ce privește colaborarea între WorldTeach și Salvați Copiii, împlinind o nevoie reală și atingând rezultate concrete. Acest prim pas este doar începutul unei claborări frumoase în folosul părinților, al copiilor și al societății.”, spune președintele WorldTeach Romania, Beniamin Lup.

Conform Eurostat, 17.3% dintre copiii școlarizați renunță la școală anual, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru țări din Europa cu cele mai mari rate ale abandonului școlar). Conform datelor Institutului Național de Statistică, mai mult de 1 din 10 copii, care ar trebui să participe la învățământul primar, nu merge la școală. Problematica părăsirii timpurii a școlii este considerată la nivel european drept „urgentă și serioasă, atât pentru individ, cât și pentru societate” (ec.europa.eu), reducerea ratei abandonului școlar înainte de absolvirea învățământului secundar reprezentând un obiectiv major al tuturor statelor membre.

Astfel cele 5 centre deschise în Timişoara, împreună cu şcolile partenere, Şcolile Gimnaziale nr. 1, nr. 25 şi Colegiul Tehnic D. Leonida, reuşesc zilnic să ofere suport educativ, nutriţional, psihologic şi social unui număr de aproximativ 125 de copii.

 „Suntem foarte bucuroşi că există oameni minunaţi ca cei de la WorldTeach care se gândesc la copiii ce nu pot merge la şocoală, ajutându-i să nu o abandoneze” – Delia Horcea, coordonator local al proiectului „Centre de educaţie incluzivă”

„Gestul celor de la WorldTeach este de apreciat venind foarte tare în sprijinul copiilor dar şi al meu ca dascăl, ajutând astfel ca procesul instructiv-educativ să nu fie afectat de lipsurile materiale ale familiilor celor mici.” – Diana Urzica, cadru didactic „Centre de educaţie incluzivă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.