FDGR-Baia-Mare

FDGR nu este o formațiune nemțească prin ceea ce face, ci doar prin numele de Forumul Democrat al Germanilor din România.  Cel mai bun exemplu în acest sens fiind ultimele ”mișcari” orchestrate la Baia Mare de către primarul suspendat, inculpatul Cătălin Cherecheș, în cârdășie cu președintele FDGR Baia Mare și cu o parte din membri organizației.

Primarul ales, suspendat din funcție, inculpatul Cătălin Cherecheș, face presiuni la Primăria Baia Mare prin FDGR.

O să vă fac un scurt istoric al faptelor care au avut loc în micul orășel fost minier, distrus astăzi de administrația unui fost primar cercetat în zeci de dosare penale pentru că a furat banii bieților băimăreni, fost primar care orchestrează astăzi sub umbrela ”nevinovată” a FDGR acțiuni menite de a face obiectul altor zeci de dosare de aceeași natură – penală.

După ce formațiunea condusă din umbră de Cătălin Cherecheș a intrat în alianța Coaliția Pentru Baia Mare- condusă de către inculpatul fost primar, aceasta a reușit să obțină un număr de șase consilieri locali în Consiliul Local Baia Mare dintr-un total de 23. Chiar dacă a câștigat alegerile locale din 2016, Cătălin Cherecheș nu a mai apucat să își exercite mandatul de primar deoarece acesta a fost arestat pentru luare de mită într-un flagrant ( iar din trecut acesta mai avea câteva dosare tot pentru fapte de corupție), dar s-a hotarât să conducă mai departe activitatea (deși instanța i-a interzis să mai exercite atribute de administrație) prin intermediul FDGR.

Surpriza a venit însă din partea unuia dintre membrii FDGR care ajuns primar interimar a refuzat categoric să se implice în jocurile murdare ale lui Cătălin Cherecheș, ceea ce l-a făcut pe inculpat să ceară de urgență schimbarea lui Marinel Rob din  funcția de primar. A găsit repede aliați în rândul FDGR Baia Mare, astfel că în cadrul unei așa-zise ședințe a Coaliției Pentru Baia Mare câțiva dintre membrii FDGR au votat de zor schimbarea COLEGULUI LOR CU Dorel Mureșan consilier PSRO, care este omul de încredre a inculpatului Cherecheș, dispus să facă treburile murdare dictate de către acesta.

Acest lucru însă i-a enervat la culme în prima fază pe cei de la ”centru” care au cerut efectuarea unei analize, însă se pare că cei de la ”centru” au prins repede gustul activității inculpatului Cătălin Cherecheș, băgând și ei degetele în borcanul cu miere, astfel că ultima ședință FDGR din Baia Mare a fost prezidată de către… CĂTĂLIN CHERECHEȘ, iar rezultatul acesteia a fost cel dorit de inculpat, respectiv de a-l obliga pe Marinel Rob ( singurul primar de municipiu al FDGR din România) să își depună demisia.

Desigur că pretextul a fost unul hilar, cică în urma acestei demisii Marinel Rob va fi repus primar interimar dar se va mai obține un post de consilier cu atribuții de viceprimar pentru FDGR, respectiv de către Clara Sinn – președintele FDGR Baia Mare care este omul de casă a inculpatului Cătălin Cherecheș.  De altfel, Clara Sinn este cea care a solicitat la ședința FDGR prezența lui Cătălin Chercheș pentru a putea astfel să pună presiune pe Marinel Rob forțându-l să își dea demisia, singura posibilitate să se realizeze acest lucru fiind prin prezidarea ședinței de către inculpatul Cherecheș.

Dincolo de dorințele cercetatului penal Cherecheș de a-și continua prin ajutorul FDGR activitatea, lovitura de imagine dată prin demisia lui Marinel Rob din postul de primar interimar pentru a fi renumit în funcție în următoarea ședință este una devastatoare pentru FDGR, organizația fiind văzută datorită acestor jocuri murdare menite să deservească interesele proprii și de grup ale unor persoane drept cea mai neserioasă formațiune politică din Consiliul Local Baia Mare. Infuența totală a inculpatului Cătălin Cherecheș asupra conducerii FDGR se vede și se dovedește și prin faptul că doi dintre membrii FDGR, Lupșa Ștefan (care gestionează la comanda inculpatului banii CASPEV) și doctorița Pop Alexandra (angajată de către mama inculpatului Cherecheș) au trădat pe față FDGR semnând pe un proiect de HCL care urma să intre pe ordinea de zi din 13.02.2017 privind revocarea din funcție a colegului lor Marinel Rob care se împotrivește activităților nelegale din Primăria Baia Mare.

Cu toate acestea cei veniți de la ”centru”  la ședinta din 13.02.2017  care a avut loc în Baia Mare, nu doar că nu au sancționat dorința colegilor Ștefan Lupșa, Pop Alexandra și Clara Sinn de a-l înlătura pe cel care se opune furturilor din primăria Baia Mare, ci mai mult, aceștia au susținut dorința inculpatului Cherecheș de a-i da o lovitură definitivă de imagine celui care se împotrivește activității infracționale în oraș.

Culmea ironiei este că încercările FDGR-ului de a-l înlătura pe Marinel Rob de la conducerea primăriei Baia Mare au eșuat prin susținerea acestuia de către o parte a FDGR și de către partidele politice corecte care fac parte din opoziție și care nu doresc ca activitățile infracționale din trecut să fie reluate în primărie, aici amintim PSD, PNL, PER și o până nu demult PMP, dar în ultima vreme pe cei din PMP inculpatul a reușit să-i atragă asemeni unei parți din FDGR de partea lui, PMP-iștii dorind și ei acces la borcanul cu miere al administrației băimărene, și nicidecum dorind binele comunității.

Se impun astfel răspunsuri la câteva întrebări la care nu prea avem convingerea că cei din FDGR vor răpsunde:

  1. Care a fost prețul cu care inculpatul Cherecheș a cumpărat o parte din conducerea FDGR și dacă mai există la organizație ceva de vânzare?
  2. Cum de s-au hotărât cei din FDGR să își bată joc (chiar și dacă au fost recompensați pentru asta) de singurul primar de municipiu pe care îl au în România doar pentru faptul că nu vrea să participe la realizarea unor ilegalități?
  3. Dacă vreodată cei din FDGR au auzit de spiritul de corectitudine nemțesc și dacă s-au folosit de aceasta imagine pentru organizația lor frumoasă pe dinafara dar plină de putregai în interior?

Așteptăm răspuns la cele trei întrebări adresate public din partea celor care poate azi se mai regăsesc în rândurile FDGR purtând cu mândrie nume cu accent…nemțesc ( dacă a mai ramas așa ceva în această organizație).

Vezi documente:

Convocator

incetare desemnare viceprimar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.