sondaj alegeri

Până în acest moment MAI și-a îndeplinit  toate atribuțiile potrivit prevederilor legale în materie electorală. Astfel, toate materialele necesare procesului de votare au fost realizate și distribuite fiecărei primării, urmând ca mâine să fie predate președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Comparativ cu campania electorală din 2009, anul acesta numărul de incidentelor a fost de cinci ori mai mic și nici nu au avut loc evenimente grave care să perturbe ordinea publică. În această campanie s-au aplicat amenzi în valoare de  46.100 de lei.

Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare, constituie contravenție și se va sancționa cu o amendă.

Votarea de două sau mai multe ori,  introducerea în urnă a mai multor buletine de vot  sau votarea fără a avea acest drept, constituie o infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni până la 3 ani. Aceași pedeapsă este prevăzută și pentru cei care oferă bani sau alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze cu un anumit candidat.

Procesul de votare va începe la 7.00 și se va încheia la 21.00.

Persoanele care în ziua votării  se vor afla în străinătate, vor putea vota de acolo cu pașaportul sau cartea de identitate, pentru că s-au deschis 294 secții de votare în afara țării.

Pentru a preveni situațiile în care unii dintre cetățeni nu vor avea acte de identitate valabile, biroul de evidență a persoanelor va fi deschis sâmbătă și duminică.

Alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, își pot exercita dreptul de vot prin intermediulu unei urne speciale pe baza unei cereri scrise adresate președintelui biroului electoral al secției de votare.

„În acest moment  au fost distribuite toate materialele necesare votării către toate primăriile din județ, astăzi este în derulare procesul de predare a materialelor pentru Timișoara, în așa fel încât mâine la orele stabilie de lege să poată fi transmise către secțiile de vot. Un apel aș vrea să fac către cei care nu au domiciliul în Timișoara, în special către studenți, ei pot vota la orice secție, nu neapărat la Ioan Vidu”, a precizat Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.