Biserica Ortodoxă Română a hotărât să intre în politică. Este vorba despre posibilitatea preoților de a candida la alegerile locale din iunie. Acest lucru este prezentat într-un material postat pe pagina oficială a Patriarhiei Române.

La începutul comunicatului BOR precizează cu exactitate care este rolul său în ceea ce privește politica, respectiv alegerile electorale din iunie. Mai exact la punctul 2 se interzice clar participarea preoților la viața politică, la doar două puncte distanța, la punctul 4, se revine asupra acestei decizii și Sfântul Sinod hotărăște: Totuşi, Sfântul Sinod, aplicând principiul iconomiei (dispensă),  în vederea împlinirii misiunii sociale la care sunt chemaţi clericii în viaţa comunităţilor pe care le păstoresc, a aprobat ca, în situaţii excepţionale, preoţii şi diaconii să candideze, însă doar ca independenţi şi doar pentru calitatea de consilier local şi consilier judeţean în România cu aprobarea scrisă a ierarhilor lor.”

Întregul material postat de BOR se poate vedea aici: http://patriarhia.ro/precizari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-privind-anul-electoral-2016-8748.html.

Politizarea BOR nu este altceva decât o cale directă de a aduce câți mai mulți bani în visteria Patrierhiei Române. Cine va răspunde pentru toate afacerile din spatele sutanelor? Nimeni! Biserica nu este obligată să răspundă întrebărilor adresate prin Legea 544 deoarece: Art. 4 – (1) Biserica Ortodoxă Română este autonomă faţă de Stat şi faţă de alte instituţii (Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române – hotărâre a Guvernului României din 22 ianuarie 2008 și publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr.50).

 

Foto: adevarul.ro

3 COMENTARII

  1. Nu m-as mira daca un preot ar devenii oficial presedintele Romaniei ! Ca sa fi in slujba politicii si a bisericilor , asta se numeste ”blasfemie ” . Popii ne vor taxa si pentru aerul pe care il respiram !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.