Alfred Simonis
Alfred Simonis

La propunerea primarului Nicolae Robu, o parte din consilierii locali au votat pentru angajarea unui avocat care să apere municipalitatea în procesul pe care îl are cu Curtea de Conturi.

„Mai exact, este vorba despre finanţarea echipei Politehnica Timişoara, în perioada când aceasta  aparținea lui Marian Iancu” spune consilierul local Alfred Simonis.

Simonis a arătat într-un comunicat faptul că municipalitatea a pierdut mai multe procese cu sume care ajung la milioane de euro, fără să considere necesar să angajeze un avocat, având un birou juridic cu personal angajat.

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: bugetul echipei ACS Poli Timişoara nu a fost redus, aşa cum dezinformează cu bună ştiinţă primarul Nicolae Robu. Printr-un proces democratic numit vot, spre corecta informare a edilului, s-a decis ca o mai mare parte din suma alocată ACS Poli să fie direcţionată către Centru de Copii şi Juniori. Mai concret: echipei ACS Poli îi reveneau 7 milioane de lei. Din aceşti bani, 350.000 erau destinaţi juniorilor, iar noi am decis ca suma să crească până la 1.050.000 lei. Când majoritatea din Consiliul Local Timișoara a luat această decizie, primarul universitar al orașului nostru nu și-a mai reținut în niciun fel limbajul și nervozitatea, a proferat injurii și a amenințat consilieri locali, pe cei care au îndrăznit să judece altfel, să judece mai echilibrat alocarea fondurilor pentru activități sportive. Așteptăm scuze publice din partea primarului universitar al orașului nostru, cel care este doar invitat la ședințele Consiliului Local Timișoara, cel care trebuie să se obișnuiască cu rolul său executiv și cu faptul că nu este un unic deținător al adevărului” arată Simonis

Practic, consilierul local Alfred Simonis, dezvăluie faptul că Robu este în campanie electorală, iar pentru el miza este Poli. Pentru banii alocați la Poli, Robu s-a înroșit ieri ca un rac, urlând și gesticulând cu mâna pe sus în ședința Consiliului Local.

„Am fost martori ai unei gândiri cu două unităţi de măsură şi ai unui comportament care nu are nici cea mai mică legătură cu onorabila funcţie de primar al unui oraş de talia Timişoarei” spune Alfred Simonis.

Legea lasă posibilitatea achiziționării de servicii juridice doar în situația în care achiziția este temeinic justificată și când serviciile nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat.

OUG 26/2012

Autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare.
(2) In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare necesare autoritatilor si institutiilor publice prevazute la alin. (1) nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, poti fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii, numai cu aprobare: 
a) ordonatorilor principali de credite pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale; 
b) consiliilor locale, consiliilor judetene sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice locale. 
(3) In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, necesare societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale, precum si regiilor autonome prevazute la alin. (1), nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, poti fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii, numai cu aprobarea sau mandatarea reprezentantilor statului sau unittilor administrativ-teritoriale in organele de conducere ale acestora: 
a) de catre ordonatorul principal de credite coordonator, in cazul celor la care statul este actionar integral sau majoritat; 
b) de catre consiliile locale, consiliile judetene sau Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru cele la care unitatile administrativ-teritoriale detin integral sau majoritar capitalul social.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.