Autorităţile judeţene s-au reunit într-o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a pagubelor însemnate provocate de ploile căzute în ultima perioadă.

Şedinţa a fost convocată după ce mai multe primării au trimis procese-verbale cu pagubele provocate de ploile căzute în ultimele două luni, în Timiş.

„Până în prezent au trimis la instituția Prefectului procese verbale cuprinzând pagubele Comitete Locale pentru Situații de Urgență Gătaia (urmare a intemperiilor din 26 iunie), Nădrag (urmare a intemperiilor din 12 iulie), Făget (unde zidul bibliotecii a fost afectat în urma unei vijelii), dar și Ocolul Silvic Ana Lugojana și Direcția pentru Agricultură a Județului Timiș (suprafețe agricole calamitate)”, spun reprezentanţii Prefecturii Timiş.

Astfel, în cadrul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-a stabilit constituirea unei comisii formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei pentru Agricultură, Inspectoratului Regional în Construcţii şi Direcţiei de Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Timiş care va evalua pagubele produse de ploi.

Raportul comisiei va fi apoi trimis la Bucureşti cu solicitarea de a se aloca fonduri din bugetul de stat sau Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene în vederea despăgubirii celor afectaţi de intemperii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.