Marți, 9 decembrie, după Ședința Consiliului pentru Dezvoltarea Regională Vest au fost semnate încă două contracte de finanțare pentru alte proiecte din județul Timiș.

Astfel, banii nerambursabili primiți vor fi folosiți în reabilitarea, dezvoltarea și modernizarea ambulatorului Spitalului de Boli Cronice Sebiș, precum și în creșterea eficienței energetice a unui bloc din Deva.

La semnarea contractelor au fost prezenți primarii din Deva și Sebeș, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, dar și reprezentantul ADR Vest, Sorin Maxim.

Primul proiect vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiș, prin înființarea a patru cabinete medicale noi, iar alte cinci cabinete și patru săli de tratament vor fi dotate cu mobilier specific și cu 18 echipamente medicale.

Prin implementarea proiectului, se va lărgi gama de servicii medicale oferite de ambulatoriu, va crește eficiența energetică a clădirii cu minim 26% și se estimează că un număr de aproximativ 26 de pacienți vor beneficia zilnic de infrastructura reabilitată, modernizată și echipată.

Valoare finanțării nerambursabile este de aproape 380 mii euro, iar valoarea totală, de aproximativ 520 mii euro.

Al doilea proiect semnat vizează creșterea eficienței energetice a unui bloc din municipiul Deva și presupune reabilitarea termică a unei clădiri cu 91 de apartamente, estimându-se astfel o reducere a consumului de energie pentru încălzire cu 61,19%.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 400 mii euro, iar 230 mii reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.