Vremea capricioasă din ultima perioadă poate fi deosebit de neplăcută pentru persoanele care au probleme respiratorii, pentru copii și bătrâni.

Ministerul Sănătății ne asigură că în acest moment nu există un pericol de apariție a unei epidemii de gripă. De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii și până la finalul lunii ianuarie au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă confirmate în laborator la nivel național. Aceasta înseamnă că numărul infecțiilor acute este mai mic cu 8% decât cel înregistrat anul trecut în aceeași perioadă, însă cu 11% mai mare decât cel de săptămâna trecută.

Pentru acest sezon au fost achiziționate inițial 500.000 de doze de vaccin antigripal, dar la sfârșitul anului trecut numărul acestora a fost suplimentat cu încă 143.000 de doze, care au fost distribuite direcțiilor de sănătate publică.

De reținut este faptul că beneficiază de gratuitate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică cele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice (respiratorii sau cardiovasculare), boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical și gravidele.

Foto: dasano.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.