Datorită ultimelor evenimente situația economică la nivel mondial s-a înrătățit considerabil, ultimele date economice dezvăluie dendința de înrătățire a situației. Momentan acest lucru nu este resimțit în ceea ce privește nivelul traiului de fiecare zi, chiar dacă și țara nooastră a fost afectată de situația internațională.

Siteurile de analiză financiară informează cu privire la faptul că activitatea economică a Chinei este într-un foarte mare declin, fiind cel mai mare importator de materii prime, să nu uităm scăderea înregistrată la burse a prețului petrolului și altor mărfuri.

Însă cea mai mare problemă este lipsa indicatorilor economici, întrucât China nu este una din cele mai transparte țări când vinee vorba despre raportări. Din acest motiv, pietele internationale incearca sa gaseasca cele mai bune proxi-uri – indicatori care sa evidentieze indirect nivelul de activitate din China.

Ce înseamnă toate acestea pentru România

Bursela de acțiuni și materiile prime sunt primele care vor fi afectate leul devine pe zi ce trece mai slab, fapt care duce implicit la  scăderea nivelului de trai. Dovada cea mai clara a fost in luna ianuarie – Leul a inregistrat scaderi corelate cu toate pietele internationale, cursul Eur/Ron atingand un nivel maxim in zona 4.53 lei pentru un Euro. Din pacate, tendinta generala pentru anul acesta ramane una descendenta pentru moneda nationala.

Un euro mai scump inseamna pentru Romania scăderea nivelului de trai. Multe persoane sau societati detin credite in Euro iar cresterea cursului inseamna rate mai scumpe la banca.

Din punct de vedere economic, criza din China se va simti in Romania incepand cel mai probabil cu trimestrul 2 al anului 2016.

Informații furnizate de http://www.admiralmarkets.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.