Pentru cei aflați la finalul clasei a 8-a astăzi a fost o zi foarte importantă, au susținut primul examen important din viața lor, proba la limba și literatura română.

IMG_20150622_104341

Așa cum era de așteptat, în fața liceelor unde s-a organizat examenul a fost mare agitație de dimineață. Părinți, bunici și  profesori au fost alături de cei dragi susținându-i moral și evident având mai multe emoții decât copiii.  După două ore de așteptare  tinerii au început  să iasă din examen rând pe rând. Din declarațiile acestora am aflat că anul acesta subiectele de la română nu au ridicat probleme, unii dintre ei susținând că au fost foarte ușoare.

“ Am început pregătirea pentru examen încă din clasa a 7-a, atât la română cât și la matematică. Mă bucur că unul dintre subiecte a fost basmul pentru că îl știu foarte bine și este unul dintre subiectele mele preferare. Cred că voi lua peste 9 la română și sper că și la matematică mă voi descurca la fel de bine”, ne-a declarat Denisa Băluț.

La partea de literatură primul subiect a fost basmul popular, motivarea apartenenței la specie, fiind vorba despre un text la prima vedere – Lupul năzdrăvan și Făt-Frumos, text cules de Petre Ispirescu., iar cel de-al doilea a fost o compunere în care trebuia prezentată o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zi de sărbătoare. Ambele subiecte având câte 12 punctte.

Miercuri, 24 iunie se va susține proba la matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.