În cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației ” Timișoara Capitală Culturală Europeană”, reprezentantul CJT, consilierul județean, Adrian Negoiță a propus, în martie, mărirea cotizației la 200.000 de lei.

Întrucât finanțarea acestui proiect a constituit un subiect de interes pentru Curtea de Conturi și deținea avizul comisiilor, secretarul Dănuț Ardelean nu și-a dat avizul de legalitate.

Discuțiile din plenul CJT, pe marginea acestui subiect, au dus în final la aprobarea proiectului, chiar și fără aviz de legalitate.

Eu, ca și consilier județean, voi vota inclusiv fără viza secretarului pe acest proiect. E bine să arătăm susținere”, a spus președintele CJT, Sorin Grindeanu.

Dacă este să luăm în consederare faptul că în data de 12 august se depune dosarul, iar în septembrie sosește comisia de informare de la București, timpul este o mare problemă, iar amînarea proiectului nu ar fi fost o soluție. Pe de altă parte se poate pune problema din partea celor de la București, de ce nu există finanțare din partea CJT, fapt care poate atrage după sine și o depunctare.

Să ne asumăm dacă se pierde dosarul sau, să nu ne asumăm dreptul dacă câștigă”, a subliniat Adrian Negoiță.

În altă ordine de idei, consilierul județean Titu Bojin, fostul președinte CJT, a amintit faptul că instituția nu a avut niciodată probleme când a venit vorba de plata acestei cotizații.

”Avem o hotărâre prin care am aprobat cinci milioane de euro în șase ani de zile, până în 2021. Dacă această variantă nu este bună, trebuie să găsim atunci o altă formulă de finanțare. Noi avem hotărâre judecătorească cu hotărârea noastră. Există două variante, ori votăm fără semnătura dumneavoastră (n.r.-secretarul Dănuț Ardelean), ori să votăm retragerea de pe ordinea de zi”, spune Titu Bojin.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.