Astăzi, Asociația Timișoara Capitală Culturală a organizat un atelier de lucru, cu tema ”Cetățenii și orașul – implicarea comunităților în viața culturală a orașului”.

Scopul dezbaterii a fost implicarea întregii comunități în realizarea programului cultural al anului 2021 prin identificarea potențialului creativ al comunităților culturale şi lingvistice din oraş, al organizaţiilor de tineret şi de seniori şi al cartierelor istorice timişorene.

După seria întâlnirilor cu reprezentanți ai mediului cultural și administrativ în vederea corelării strategiei candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană cu strategiile orașului și elaborarea programului cultural al anului 2021, s-a ajuns la necesitatea desfășurării unui alt atelier de lucru, pe lângă cel desfășurat săptămâna trecută, prin care se dorea implicarea persoanelor cu divizibilități la viața culturală a orașului.

Atelierul de astăzi s-a desfășurat în două sesiuni, astfel cei care nu au reușit să ajungă de dimineață, au mers de la ora  17.00, la Bastionul Theresia, unde au fost invitați reprezentanții organizațiilor etnice și reprezentanții consiliilor de cartier.

În cadrul primei sesiuni, discuțiile au pornit de la conceptul candidaturii care are ca şi element central Canalul Bega, diversitatea culturală şi dimensiunea europeană a oraşului.

Simona Neumann, directorul executiv al Asociației „Timișoara – Capitală Culturală Europeană”, a declarat că prin toate activitățile desfășurate, asociația încearcă să implice atât populația, cât și comunitățile din Timișoara în realizarea programului cultural 2021.

„Scopul nostru este să analizăm nevoile fiecărui grup invitat la discuții, să vedem cum putem ajunge prin programul anului cultural pe care dorim să-l creionăm pentru candidatura noastră la Titlul de Capitală Europeană în 2021, astel încât cultura să nu fie numai una de elită care se desfășoară în centrului orașului, ci să fie o cultură care să ajungă la câți mai mulți, dând prilejul grupurilor să se implice”.

Un alt aspect important urmărit astăzi, din punct de vedere cultural, este descoperirea nemulțumirilor dar și a problemelor cu care se confruntă organizațiile de tineret. Cum ajunge cultura în rândurile lor, ce le-ar plăcea să se schimbe în oraș etc. „Acest program este un foarte bun prilej să vedem ce ne doare și să ne corectăm, nu doar să ne etalăm”, a mai precizat Simona Neumann.

Sursa foto: timisoara2021.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.