Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se vor putea pensiona la 65 de ani, conform Ordonanţei de Urgenţă de completare şi modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Anunțul a fost făcut joi la Timișoara de Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

 „Am introdus o prevedere împreună cu domnul ministru al Sănătății, Bănicioiu, prin care asistenții generaliști, moașle și asistenții medicali vor ieși la pensie la 65 de ani, indiferent dacă sunt bărbat sau femeie. S-a ținut cont de solicitarea venită dinspre Federația Sindicală SANITAS, întâlnire pe care am avut-o în cadrul ministerului, cu prim-vicepreședintele SANITAS, Marius Sepi. Am ținut cont de numărul de locuri, de nevoia de asistenți medicali generaliști, de moașe și de asistenți medicali în sectorul sanitar și am precizat clar că se revine la vârsta de pensionare de 65 de ani. Desigur, dacă vreun reprezentant al acestor categorii dorește să iasă la pensie în conformitate cu legea 263/2010, legea pensiilor care este în vigoare acest lucru se poate întampla la cerere”, precizează Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

Fără această modificare legislativă, 4.000 de asistenţi şi moaşe erau obligaţi să se pensioneze la 62 de ani, iar asta în contextul unui deficit major de personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.