Recas nu e Texas ! Cel putin asa ne dorim sa credem, in sensul de a nu accepta legiuitorii individuali care isi fac singuri dreptate. Intr-un sistem democratic, schimbarea partidului care vine la putere trebuie sa asigure un echilibru economic si social, deci o crestere a nivelului de viata, deoarece fiecare dintre noi a auzit de la noii veniti ca “Noi facem mai mult!”. Totusi, acest “mai mult” nu ar trebui sa insemne mai mult in buzunarele personale.

In Recas a fost mult dezbatuta, anul trecut, problema rromilor care trebuiau mutati de urgenta de la statia de epurare, din cauza faptului ca proiectul in desfasurare era pus in pericol. Asadar, Consiliul Local Recas a solicitat Consiliului Judetean Timis, in luna februarie 2013, printr-o hotarare de rectificare buget, bani pentru a construi locuinte sociale, pentru mutarea romilor de la statia de epurare. Bugetul a fost aprobat, iar locuintele au fost construite cu viteza gandului de firma VES RECA PLAST, mai exact 12 la numar.

Totusi, cateva aspecte se pare ca le-au scapat: locuintele au fost construite pe un teren arabil, situat in extravilan, detinut de un cunoscut om de afaceri. Au fost ridicate fara autorizatie de constructie, fara contract intre Primaria Recas si firma de constructii VES RECA PLAST, firma infiintata in februarie 2012 de Vesa Nicolae, un coleg de liceu al primarului liberal recasean, Pavel Teodor.

—-ejqpVDA2jUQ

Mai mult decat atat, suma de pe devizele tinute bine in secret ajunge la 160.000 RON, pentru 12 locuinte sociale, executate cu boltari, acoperis din tabla si tavan din prefabricat, folosit pentru ambalaj. Formate dintr-o singura camera cu un singur geam de dimensiunea unuia de baie, netencuite in exterior si interior, fara cablaj electric si de dimensiunile unui garaj, ele ar fi fost construite la intelegere, fara contract, intre primar si Vesa Nicolae, patronul firmei VES RECA PLAST, fiindca valoarea lor depasea 15.000 de euro iar, conform legislatiei, pana in luna iulie, tot ce depasea aceasta valoare necesita licitatie.

Cei doi fosti colegi au asteptat legea noua, care mareste limita la 100.000 euro, pentru a semna contractul dintre Primaria Recas si VES RECA PLAST. Prin urmare contractul a fost semnat imediat dupa ce a aparut noua lege si tot imediat primarul a facut prima plata prietenului din copilarie.

Pentru a fi si mai “legala” treaba, primarul a venit cu o propunere sub forma de hotarare in consiliul local, prin care dorea sa schimbe un teren al primariei situat in intravilan, pe cel arabil. Astfel, Primaria Recas putea incepe sa faca actele pentru extindere puz, introducerea in intravilan a terenului arabil si legalizarea locuintelor sociale.

Conform unui cetatean din Recas, care a filmat constructia caselor, se pare ca unele materiale de constructii ar fi provenit de la firma BELIS CONSTRUCT, firma de materiale de constructii detinuta de primar. In film se poate vedea cum masina de la Belis aprovizioneaza constructorul.

Nu stim care este realitatea, insa,  contactat de noi, Vesa Nicolae, patronul firmei VES RECA PLAST, ne-a confirmat ca mai cumpara din cand in cand materiale de constructii de la primar, dar in cazul acestei lucrari sustine ca s-ar fi aprovizionat din Timisoara. In plus, VES RECA PLAST, firma infiintata in anul 2012, a primit, prin incredintare directa, fara licitatie, mai multe contracte de executie  lucrari de la Primaria Recas.

Prin urmare, nu ne ramane decat sa ne intrebam oare cate astfel de situatii mai exista si de ce, de fiecare data cand aflam de astfel de practici, ridicam din umeri si ne spunem apatici: “Asta e tara in care traim…”, in probleme care ne vizeaza mai mult sau mai putin direct si care se desfasoara pe banii nostri.

Ovidiu Icobescu

4 COMENTARII

 1. ALOOOOO DNA-ul doarme linistit?????????
  De la Curtea de Conturi nu ma astept la minuni atata timp cat este pastorita de tovarasul Bojin care este protectorul acestui bandit de primar.
  Ce-mi place mie este ca a venit nota de plata pentru voturile de la alegeri….,doamna de etnie roma s-a scapat ca i-a mai ajutat primarul cu ciment, asta s-aintamplat inainte de alegeri in schimbul promisiunii voturilor.
  Apropo de clasa politica, in interviul anterior primarul de 2 lei spune ca a intrat in politica cu 6 luni inainte de alegeri data care coincide in mod incredibil cu data infiintarii firmei de constructii care este doar o capusa, paravan pentru a suge banii recasenilor.
  Sincere felicitari pentru articol si reportaj si sper sa nu va opriti deoarece mai sunt foarte multe schelete in dulapul acestui primar corupt.
  PS nu uitati de afacerile din Izvin ale tovarasului viceprimar, de exemplu sala de sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.