Aquatim, Fundaţia Aquademica şi Asociaţia Germană a Apei Uzate şi Deşeurilor au prelungit parteneriatul strategic în domeniul apei. Liderii celor trei institutii au semnat recent la München, în cadrul târgului internațional de tehnologii de mediu, IFAT, un acord de continuare a parteneriatului strategic în domeniul apei.

Potrivit reprezentanților Aquatim, obiectivul principal al acestei colaborări este de a aduce împreună specialişti care lucrează în domeniile apă uzată şi deşeuri, pentru a elabora standarde, manuale de specialitate, programe de dezvoltare profesională şi schimb de experienţă.

„Parteneriatul cu DWA înseamnă enorm pentru noi, pentru că vorbim de profesionalism şi competenţă la cel mai înalt nivel. Am învăţat multe de la colegii noştri germani şi mai avem numeroase proiecte de gestionat împreună. Parafarea acordului de la Munchen ne dă o speranţă majoră pentru perspectivele profesionale viitoare!”, spune Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

 Preocupările celor trei părţi implicate nu se vor axa doar pe aspecte tehnice şi ştiinţifice, ci şi pe aspecte legale şi economice legate de managementul apei şi de protecţia mediului. Astfel că, Fundaţia Aquademica îşi propune să fie o punte de legătură între Germania şi România în ceea ce priveşte schimbul de cunostinţe şi experienţă pentru implementarea unor practici eficiente în domeniul gestionării apei.

Asociaţia Germană a Apei Uzate şi Deşeurilor este una dintre cele mai importante organizaţii de profil din Europa. DWA are 14.000 de membri, specialişti de marcă, autorităţi locale, universităţi şi industrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.