În ultima perioadă mai mulți cetățeni au făcut sesizări către AQUATIM cu privire la calitatea apei, fapt care a readus în prim plan o situație mai veche, care pune în pericol siguranța consumatorilor. Este vorba de forajele conectate la instalațiile de apă legate la rețeaua publică, descoperite de echipele AQUATIM. Astfel că, mai multe persoane și-au conectat foraje proprii din gospodărie, la instalațiile interioare de apă. Acest lucru nu este permis, și mai mult, este periculos, pentru că apa din foraje, cu o presiune mult mai mare decât cea „de la rețea”, poate ajunge ușor în rețeaua publică de alimentare, unde perturbă sensurile de curgere și alterează calitatea apei distribuită întregii localități.

În Timișoara și localitățile periurbane conectate la rețeaua de alimentare cu apă a municipiului (Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Ghiroda, Săcălaz, Utvin, Sânmihaiu Român, Albina), calitatea apei din rețeaua publică este foarte bine controlată, din stația de tratare până la robinete.

În laboratoarele Aquatim se fac, zilnic, sute de analize, înainte de pomparea în rețea, iar de-a lungul rețelei, se prelevează și testează săptămânal apă, din mai multe puncte. De aceea, atunci când consumatorii ne anunță ca la robinet curge apă de culoare ruginie, iar în zonă nu a avut loc nicio intervenție la rețeaua publică, echipele Aquatim își pun imediat problema de a localiza foraje ale consumatorilor legate la rețea.

AQUATIM avertizează consumatorii că se expun ei înșiși unor riscuri consumând o apă, a cărei calitate nu o pot controla eficient și că pot pune în pericol siguranța apei din rețeaua publică.

Folosirea forajelor ca sursă alternativă de apă, pentru udatul grădinilor etc, este binevenită. Conectarea acestora, însă, la instalațiile interioare de apă potabilă este ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.