Începând cu luna iulie a fost demarat programul special de spălare a rețelei de distribuție a apei din Recaș. Programul se va încheia în 31 august.

Programul de spălare se desfășoară în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 9 și 17 și asigură curățarea unui tronson de circa 1-1,5 km pe zi, în funcție de gradul de colmatare.

Conductele de apă sunt curățate kilometru cu kilometru, pe fiecare stradă din Recaș, cu utilaje speciale ce folosesc un amestec de apă și aer sub presiune.

Este prima oară când rețeaua de apă din Recaș este curățată în totalitate, cu utilaje specializate. Spălarea și igienizarea conductelor este absolut necesară, pentru eliminarea depunerilor acumulate în timp pe pereții acestora și furnizarea unei ape sigure, la calitatea impusă de standarde.

Aquatim a preluat exploatarea sistemului de alimentare cu apă din Recaș în anul 2010. Apa potabilă provine din foraje și, începând cu anul 2017, este potabilizată în stația de tratare a localității, construită de Aquatim din fonduri europene.

Pe durata spălării conductelor, precum și la reluarea alimentării în regim normal, apa de la robinetele consumatorilor din zonele în care s-a lucrat va fi tulbure. AQUATIM recomandă consumatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă și, de asemenea, să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.