Aproximativ 750 de locuitori din mediul rural din vestul ţării se pot califica în domenii non-agricole. Cursurile sunt organizate de Camera de Comerţ Timişoara în cadrul proiectului RuralNet şi se adresează persoanelor inactive, celor ocupate în agricultura de subzistenţă, şomerilor, managerilor, angajaţilor şi tinerilor din mediul rural.

Proiectul RuralNet beneficiază de finanţare europeană şi are şi o componentă de consiliere şi informare. Totodată, 96 persoane din grupul ţintă vor beneficia de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului şi 72 persoane vor participa la programe de calificare în domeniul IT&C.

Potrivit organizatorilor, proiectul acordă o atenţie deosebită tinerilor din mediul rural, viitorilor întreprinzători care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare, cât şi femeilor, în vederea creşterii şanselor acestora de a fi ocupate în alte sectoare decât în agricultura de subzistenţă.

„Rezultatele proiectului vor consta în dezvoltarea unei reţele profesionale care va facilita accesul persoanelor din grupul ţintă la schimbul de bune practici şi adaptarea în funcţie de regiune având ca rezultat dezvoltarea lor profesională cât şi a acelora care vor iniţia activităţi economice non-agricole independente. Crearea unui Centru de Consiliere şi Orientare Profesioanală în Regiunea Vest va sprijini persoanele din grupul ţintă să înceapă o activitate independentă sau să obţină un loc de muncă în domeniul non-agricol”, spune Daiana Buzatu, manager de proiect.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Acesta trebuie finalizat până în toamna anului 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.