În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 450 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 259 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute în vederea suspendării 31 de permise de conducere.

În perioada 19 – 21 iunie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 12 dosare penale şi au aplicat 439 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 259 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 46 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 31 de permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire,  limitele legale de viteză şi semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.