Aproximativ o mie de persoane din Timiş au cerut, luna trecută, ajutorul echipajelor de urgenţă. Potrivit reprezentanților ISU Banat, cele mai multe urgenţe au vizat ajutoare medicale, urmate de accidente rutiere şi feroviare cu victime încarcerate.

Astfel,  în primele 9 luni ale anului, activitatea desfașurată de serviciul mobil de urgență, reanimare și descarcerare reprezintă aproximativ 88% din intervențiile ISU Timiș.

În luna septembrie s-au înregistrat 1060 de apeluri pentru urgente medicale și echipajele SMURD au intervenit la 1006 cazuri, fiind asistate 913 persoane adulte și 101 copii.

La aceste misiuni S.M.U.R.D. au intervenit 2.699 subofițeri, respectiv 812 echipaje de prim ajutor, 190 echipaje de terapie intensivă, 14 echipaje de descarcerare, o autoscară și 10 echipaje de urgență.

Cele mai multe solicitări SMURD sunt înregistrate în Timisoara sau pe raza municipiului, Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara participând la aproape 500 de cazuri în luna septembrie. Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, cu 315 intervenții și Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, cu 98 intervenții, se clasează în primele cele mai solicitate subunități ale ISU Timiș.        

În septembrie, timpul mediu de răspuns a fost de nouă minute şi 31 de secunde minut, iar cel mediu de intervenţie de aproximativ 33 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.