Acasă Cronica Neagra Aleodor Sobolu, singurul primar din Timiș care a refuzat să valideze listele...

Aleodor Sobolu, singurul primar din Timiș care a refuzat să valideze listele depuse în campania USR. Vezi ce spune despre declarația de avere

3.504 views
Aleodor Sobolu
Aleodor Sobolu

USR a strâns în județul Timiș peste 40.000 de semnături în campania „Fără penali în funcţii publice”, liste care au fost depuse la cele 99 de primării din județ, în vederea atestării calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului acestora, conform procedurilor prevăzute în legea 188/1999.

Dintre acestea, 35.129 de semnături au fost validate de 98 de primării, singura primărie din județ care a refuzat să verifice dosarul și să-l înapoieze reprezentanților USR fiind Primăria Orțișoara(PSD).

Am vorbit și acum 3 zile cu domnul primar, care ne-a spus că în continuare dorește să-și mențină aceeași opinie, că nu dorește să ne înapoieze dosarul cu semnăturile validate decât dacă instanța îi va impune acest lucru”ne-a declarat Dan Reșitnec, vicepreședinte USR Timiș.

Primarul Aleodor Sobolu încalcă dispozițiile Art. 5, alin. (1) din Legea 188/1999 care menționează că “Atestarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor se face de către primarul localității fie personal, fie, in localitatile urbane, si prin functionarii primariei imputerniciti de primar in acest scop. Atestarea se face prin verificarea listei de sustinatori, iar in ceea ce priveste domiciliul, in colaborare cu organul local de politie, daca este cazul”.

Vă reamintim că Aleodor Sobolu, cercetat în stare de libertate, a fost condamnat în primă instanță la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge, dosarul fiind în prezent pe rol la Curtea de Apel Timișoara, în urma apelului declarat de către primar, prima ședință a instanței urmând să aibă loc în 4 octombrie 2018.

Nu este singura data când primarul încalcă, cu bună știință, legea 

Întrebat, după o discuție care l-a iritat, de ce nu își depune declarația de avere la ANI și implicit de ce nu o publică pe site-ul primăriei așa cum prevede legea, primarul ne-a dat un răspuns fabulous, din care putem deduce că pentru dânsul 5000 de lei înseamnă cam cât 5 lei pentru un om obișnuit.

Nu vreau să depun, nu vreau să-mi depun declarația de avere, nu vreau! Care e problema? Să-mi dea amendă! Îmi dă 5000 de lei amendă, o plătesc. Care e problema?” ne-a spus Aleodor Sobolu, primarul comunei Orțișoara.

Continuând verificările am observat că pe site-ul ANI(n.r. Agenția Națională de Integritate) nu există nicio declarație în format electronic a funcționarilor publici angajați în primăria Orțișoara.

Cert este că primarul își ține averea ascunsă, în condițiile în care nu face publică declarația anuală de avere și preferă să plătească 5000 de lei amendă… doar ca să nu o vadă locuitorii comunei și ANI.

Confirmare

Pentrutimisoara.ro are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).

Partenerii nostrii folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.

Afla mai mult