Aleea Muzicienilor din Timișoara are o nouă stea. Este vorba despre steaua lui Joseph Joachim, violonist, dirijor și compozitor, dezvelită joi seară în fața Filarmonicii Banatul.

Aceasta este cea de-a şasea montată pe trotuarul din fața Filarmonicii, ea alăturându-i-se celor lui George Enescu, Bartok, Liszt, Strauss Jr. şi Johannes Brahms. În acest fel se marchează 135 de ani de când muzicianul maghiar a concertat la Timişoara, alături de Johannes Brahms. Programul inaugural a inclus recitalul unui cvartet de coarde, susținut de muzicienii Filarmonicii Banatul.

“S-a luat pe parte de muzicieni celebri care au vizitat și concertat în Timișoara. Acest proiect va umple această alee și va deveni un punct turistic important. Așa cum sunt în alte țări aleile marilor artiști, de ce să nu avem și noi aleile muzicienilor, Timișoara fiind un oraș cu mulți iubitori de muzică bună de toate felurile”, spune George Cocian, actualul președinte al Asociației Pro Philharmonia și directorul Elba, care a sponsorizat montarea celei de-a șasea stea de pe Aleea Muzicienilor.

Aleea Muzicienilor este cel mai vechi proiect al Asociației, demarat în 2008, fiecare preşedinte sponsorizând montarea a două plăci dedicate personalităţilor muzicale.

1 2 3 DSC03959 DSC03978 DSC03996 stea aleea muzicienilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.