„Alergarea pentru sănătate” a ajuns la a doua ediție care se va desfășura mâine, 1 ianuarie 2015, între orele 10:00 – 11:00, în Parcul Botanic. Evenimentul este organizat de multiplul campion mondial Cojocnean Ștefan și Sala de Sport  „No Limits” Timișoara.

„Dragi prieteni, ne dorim să începem foarte bine anul 2015, deoarece știm că ne-am distrat de sărbători și am mâncat, puțin mai mult, iar acum putem începe anul mai responsabili față de noi și de cei din jurul nostru!
Începem a II-a ediție a „Alergării pentru sănătate” pentru a motiva cât mai mulți timișoreni să practice regulat sau să înceapă mișcarea pentru a-și crește starea de bine!
Ce vom face? Ne vom încălzi, apoi vom alerga, iar la fiecare tură de parc ne oprim și facem exerciții de respirație și tot așa…cât ne ține! Apoi suntem invitați la Fresco la un pahar de suc natural și preparat pe loc din partea casei!”, anunță organizatorii pe pagina de facebook.

Alergarea este cea mai veche și simplă formă de mișcare. În Grecia Antică, aceasta a fost încă de la început, una dintre probele olimpice.

Un exercițiu cardiovascular riguros, alergatul permite unei persoane să ardă, în medie, 100 de calorii la fiecare 1,6 km alergați. Dacă o ființă umană arde circa 2000-2500 de calorii în 24 de ore doar existând, alergând 8 km pe zi, aceasta ar arde 500 de calorii. 

În toată lumea, alergarea este cea mai populară formă de menținere a condiției fizice. În plus, este o activitate accesibilă, care necesită doar o pereche de pantofi sport și puțină ambiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.