Teren primaria Timisoara
Teren primaria Timisoara

Administrația Robu profită în continuare de ordonanța care a jefuit România, emisă de liberalul Theodor Stolojan în 1991. Chiar dacă am intrat în Uniunea Europeană cu obligația de a actualiza legislația la nivelul UE, parlamentarii noștri au lăsat neatinsă OUG 834/1991, ordonanță prin care societățile cu capital de stat, privatizate după revoluție, pot să obțină în proprietate, gratuit, teren aflat în proprietatea statului sau a Consiliului Local.

De această ordonanță au profitat din plin principalii sponsori ai PSD și PNL, Grupul Bega și oameni de afaceri străini, preluând în proprietate teren de mii de mp, aflat în proprietatea Consiliului Local Timișoara, sau a statului român.

Totul se face în mare secret

Ca să înțelegeți cât de penală e administrația actuală, în intervalul 2012-2015 au fost înstrăinate terenuri proprietate a Municipiului Timișoara, fără ca să fie informați consilierii locali.

Consilierul local Petrică Folică, de profesie detectiv particular, a solicitat Arhitectului Șef Ciprian Silviu Cădariu situația terenurilor înstrăinate gratuit de către aparatul primarului, tranzacții care nu au fost comunicate Consiliului Local. Ca o coincidență, la puțin timp după ce Petrică Folică a început să se intereseze de situația patrimoniului primăriei, semnatarii răspunsului cu terenurile înstrăinate de municipalitate, Arhitectul Șef Cădariu și Dan Robescu și-au dat demisia (vezi mai jos documentul).

Consilierul local Petrică Folică a deranjat în mai multe rânduri interesele imobiliare ale consilierilor locali PSD și PNL. Tot el a furnizat astăzi, în exclusivitate pentru publicația noastră, documentul primit de la Cădariu, care prezintă situația terenurilor înstrăinate de Municipiul Timișoara în perioada 1991-2015, în baza ordonanței 834/1991.

În document, Arhitectul Șef a precizat că nu există nici în prezent un inventar al suprafețelor înstrăinate de municipalitate pentru perioada 1991-2015, în baza ordonanței 834/1991.

În document apar firmele TIMCON SA cu 39794 mp + 2918mp, BEGA TM SA cu 3703 mp + 1285 mp, BEGA PAM SA – 18884mp, BEGA TEHNOMET SA, TIMPRESS SA, ELECTROMETAL SA, BEGA MINERALE INDUSTRIALE SA, BEGA TURISM SA și COMTIM SA.

Ordonanța 834/1991 emisă de Theodor Stolojan(prim-ministru PNL în 1991), actual europarlamentar PNL

Ordonanța emisă de Theodor Stolojan le permite celor care au intrat în posesia unor fabrici falimentate și vândute apoi la prețuri derizorii, să intre și în posesia suprafețelor de teren învecinate, sau pe care își desfășurau activitatea fostele fabrici ale regimului comunist.

Pentru aprobarea înstrăinării, primăria trebuia să pregătească împreună cu solicitanții procesele verbale de vecinătăți.

Consilierul local Petrică Folică este candidat la Primăria Timișoara din partea PND, poziția 9 pe buletinul de vot pentru alegerea Primarului Timișoarei.

Vezi aici terenurile înstrăinate și societățile care au intrat în proprietatea lor:

LISTA terenuri instrainate in baza OUG 834 din 1991 – Primaria Timisoara

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.