aeroport international Timisoara

Aeroportul Internațional Timișoara caută parteneri pentru dezvoltarea unor noi destinații de vacanță. Astfel, sâmbătă s-au reunit în cadrul unei discuții cu tema “Dezvoltarea economică şi turistică în judeţul Timiş” autorităţi centrale, ministrul delegat al Turismului Maria Grapini, autorități locale, reprezentanții Consiliului Județean Timiș şi antreprenorii din turism.

Scopul întâlnirii a fost dezvoltarea turismului pe două planuri: atragerea turiştilor din ţară şi din străinătate spre regiunea de Vest, dar şi oferirea unor destinații de vacanță cât mai variate pentru locuitorii din această regiune, prin curse charter.

„Întâlnirea s-a dovedit a fi benefică. Trebuie continuat parteneriatul dintre cele trei părți, administrația locală, centrală și mediul privat, și trebuie să promovăm turismul românesc. Au rezultat multe idei și cel mai important lucru este faptul că trebuie să existe periodic o întâlnire și un schimb de baze de date”, a declarat Maria Grapini.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și totodată inițiatorul Asociației Județene de Promovare a Turismului, Călin Dobra, susține că această asociație își propune, alături de mediul public, să atragă mediul privat pentru o promovare cât mai intensă a obiectivelor turistice în Timiș.

Pe de altă parte, inițiatorul Clusterului de Turism Banat, Constantin Marian Vasile, spune că își propune să creeze un cadru propice și eficient pentru stimularea activității în domeniu, prin implicarea societății civile și actorilor principali din acest sector: autorități publice prin primăriile din județ și eficientizarea centrelor de informare turistică, mediul academic, asociațiile profesionale, mediul de afaceri, dar și implementarea de proiecte, identificarea și atragerea de surse de finanțare.

Potrivit  reprezentanților aeroportului, tour-operatorii și-au anunțat intenția de a organiza în această vară curse charter directe din Timișoara către Turcia și Grecia, însă se mai poartă discuții și pentru alte destinații.

”Aeroportul Internațional Timișoara a fost întotdeauna o piesă esențială în infrastructura turistică a țării, nu doar a regiunii de vest. Ne-am asumat acest rol de catalizator și am considerat important să invităm într-un cadru comun de dezbatere ministrul delegat pentru turism, Consiliul Județean și tour-operatorii care vor organiza curse charter în această vară”, precizează directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.