La sfârşitul lunii ianuarie, la Istanbul s-a desfășurat3rd Annual Airport Development & Expansion Summit 2015”, la care Aeroportul Internaţional Timişoara a obţinut participare gratuită.

Evenimentul a avut drept scop schimbul de experienţă şi de informaţii în dezvoltarea unor aeroporturi similare ca şi capacitate cu Aeroportul Timişoara (AIT), dar şi cu cele mai evoluate.

Alături de directorul de Dezvoltare şi Investiţi a AIT, la eveniment au participat societăţi care oferă diferite echipamente şi servicii aeroportuare, dar şi coordonatorii departamentelor de dezvoltare din cadrul Munich Airport, Malta Airport, Amsterdam Airport, Brussels Airport, Istambul Airport, Vienna Airport, Abu Dhabi, Hamburg, Dublin, Dubai, Oslo etc.Summit Istanbul_1

Societăţile străine care oferă servicii şi echipamente în domeniul infrastructurii aeroportuare s-au arătat foarte interesate de proiectele de dezvoltare ale Aeroportului Internaţional Timişoara şi de viitoare colaborări. Mai mult, unele aeroporturi au prezentat concret, din experienţa proprie, şi diferite modele de finanţare, cum ar fi parteneriate public-private, fonduri europene şi finanţări prin instituţii bancare.

Acest eveniment a fost foarte util pentru a analiza modul în care s-au dezvoltat alte aeroporturi din lume, oferind exemple de reuşită ce vor fi analizate şi la nivelul administraţiei aeroportului timişorean, în special datorită faptului că Aeroportul Internaţional Timişoara pregăteşte realizarea în perioada 2015-2030 a două obiective majore: Terminalul Intermodal de Marfă şi Terminalul Intermodal de Pasageri. Ambele obiective sunt incluse în Master Planul General de Transport al României, valoarea estimată a realizării lor ridicându-se la 82,2 milioane de euro, fonduri nerambursabile, spune Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt AIT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.