Aeroportul International Traian Vuia Timisoara
Aeroportul International Traian Vuia Timisoara

Primele două luni au reprezentat pentru Aeroportul Internaţional Timişoara o continuare a ratei de creştere a traficului aerian, în privinţa numărului de pasageri, al zborurilor, cât şi al traficului de mărfuri.

La începutul anului 2016, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat comparativ cu anul precedent, o creştere a numărului de pasageri cu 8%. Astfel, dacă în perioada ianuarie – februarie 2015, 121.665 de pasageri au călătorit de pe Aeroportul International Timişoara, iar în aceeaşi perioadă a anului 2016 au fost înregistraţi un număr de 131.869 pasageri.

O creştere însemnată apare şi la numărul zborurilor, daca în primele 2 luni ale lui 2015 – 1701 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în 2016, numărul acestora a crescut cu 5%,  înregistrându-se un număr de 1786 zboruri.

Analiza pe companii aeriene a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul Traian Vuia – Timişoara a condus la următoarele rezultate: compania aeriana Tarom a înregistrat cea mai mare creştere în primele doua luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, cu o rata de creştere de 11%, urmată de compania Wizzair cu o creştere de 9% şi compania aeriana Lufthansa cu o creştere de 4%.

În perioada ianuarie – februarie 2016, destinaţiile preferate ale pasagerilor au fost Munchen, Bucureşti şi Londra, reprezentând din volumul total de pasageri ai AIT, 21%, 18%, şi respectiv 12%.

În ceea ce priveşte traficul de marfă, s-a înregistrat o creştere de 62%: de la 376 tone in ianuarie – februarie 2015 la 608 tone în primele două luni ale acestui an. Considerăm că un eveniment important petrecut în 2015 pentru Aeroportul Internaţional Timişoara cât şi pentru zona de vest a ţării, a determinat această creştere – inaugurarea  terminalului celei mai importante companii de curierat din Europa – DHL.

„ Indicatorii statistici din 2016 continuă trendul ascendent din ultimii doi ani şi creează premize ca în a doua jumătate a anului să mărim rata de creştere, datorită zborurilor de vacanta programate în creştere fată de 2015 şi datorită începutului operării Ryan Air din 01. 11. 2016. Aceasta creştere obligă administraţia aeroportului să creeze condiţii de infrastructură mărite, astfel încât să se asigure un transfer optim al pasagerilor din zona publică până la îmbarcarea în aeronava.” , a declarat  Dan Idolu Directorul General al Aeroportul Traian Vuia Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.