Doamnele din Alianța Creștin-Liberală Timiș au organizat duminică, 3 august, la Gătaia, o acțiune de ajutorare a timișenilor încercați de inundațiile din ultimele zile.
Femeile membre ale organizațiilor liberale și democrat-liberale din Timiș au mers în peste 20 de case de pe trei străzi din Gătaia, cele mai grav afectate de inundații. Donațiile au constat în medicamente, apă minerală și plată, dulciuri, dar și spray-uri pentru combaterea țânțarilor.

“Am predat medicului de gardă de la Gătaia mai multe tipuri de siropuri, pentru că acum cel mai sensibili sunt copii, antibiotice, picături pentru ochi, antialergice, antidiareice, supozitoare de febră, produse pentru eventuale conjuctivite. Cele mai necesare sunt siropurile, în caz de boli diareice sau infecții contagioase și enteroviroze. I-am sfătuit pe oameni să nu folosească în următoarea lună de zile apa de la rețea pentru că pânza freactică este infiltrată cu nitrați și nitriți, sunt multe silozuri agricole în jur”, a spus medicul Georgeta Rus, inițiatoarea acțiunii.

“Săptămâna viitoare vom merge cu ajutoare și medicamente şi în celelalte două localităţi sinistrate: Denta şi Roviniţa Mare. Oamenii ne-au primit cu bucurie, ne-au povestit cum s-a întâmplat totul, cum în câteva zeci de minute erau acoperiți de ape. Din fericire, apa s-a retras destul de repede de data aceasta. Vom încerca să sprijinim și comunitatea locală pentru a realiza diguri de apărare împotriva apelor, prin fonduri europene”, a declarat dr. Olimpia Oprea.

Alături de cele două doamne, la Gătaia, au fost și Sorina Ciurlea, Elena Samoilă, Elisabeta Kovacs, Daniela Mariș și Doina Schedan. Cetățenii care doresc să îi ajute pe bănățenii din aceste zone o pot face începând de luni. Sunt acceptate doar donații de apă minerală sau plată, precum și haine sau lenjerii de pat, care trebuie să fie curate. Donațiile se strâng la sediul PD-L Timiș, de pe str. Mărășești nr.
9, vizavi de Parcul Botanic, între orele 10 – 16.

org femei Gataia1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.