Fracturările hidraulice, prospecţiunile abuzive şi încălcările grave a dreptului de proprietate îi determină pe locuitorii Cenadului să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile.

Astfel că, mâine, 28 septembrie,ora 17, în localitate va avea loc un miting de protest sub sloganul „Cine stă azi la pervaz, o să bea apă cu gaz”.

Firmele de prospecţiuni Geolink şi Niş Petrol încalcă nestingherite legea, continuându-şi activitatea şi montând pe terenuri picheţi (ţăruşi), neluând în seamă faptul că proprietarii nu şi-au dat acordul, ba mai mult au depus plângeri, în urmă cu trei săptămâni, la Poliţia din Sânicolau Mare. Cert este că până în prezent nu s-a făcut nimic, mai mult ca sigur plângerile zac pe undeva, departe de a fi luate în considerare, iar în tot acest timp SC Geolink SRL, trimite scrisori de ameninţare proprietarilor de teren care nu doresc să îşi dea acordul prin care firma să aibe acces pe terenurile în cauză. Nici sumele trecute în scrisori nu sunt de ignorant, fiind vorba de 25000 de euro pe zi…

Un fapt pe care domnii de la aceste firme se pare că l-au cam uitat este că aceste prospecţiuni seismice se pot face doar cu acordul proprietarilor, în conformitate cu acordul de principiu emis de primăriile vizate de prospecţiuni.

Mitingul de protest este autorizat fiind organizat de Asociaşia Pro Mediu Timiş, parte a campaniei Timiş fără fracturare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.