Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în această vară se pregătesc pentru sesiunea de toamnă. Sesiunea de toamnă a „examnului maturităţii” va începe din 18 august.

Pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, în judeţul Timiş, s-au înscris peste 1.900 de absolvenţi de liceu. În vară, pentru examen s-au înscris peste 4.900 de liceeni, din care 500 au considerat că nu sunt pregătiţi pentru a-l susţine, astfel că au hotărât să nu se mai prezinte şi peste 1.900 nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Zece abolvenţi de liceu au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze şi nu mai au voie să se prezinte timp de două sesiuni la examen. Procentul de promovare din sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat a fost de 55,56 la sută.

Absolvenţii de liceu vor susţine sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat după următorul calendar:18-19 august-evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 18-19 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;19 -20 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limb de circulaţie internaţională; 21-22 august evaluarea competenţelor digitale; 25 august Limba şi literatura română-proba scrisă; 26 august Limba şi literatura maternă-proba scrisă; 27 august proba obligatorie a profilului-proba scrisă; 29 august proba la alegere a profilului şi specializării. În 1 septembrie se vor afişa rezultatele până în ora 12, iar contestastaţiile se vor depune între orele 12-16. Pe 4 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.