A început distribuția pachetelor cu ajutoare alimentare  de la Uniunea Europeană. Astfel, fiecare beneficiar, posesor al unui talon special, va primi câte două cutii, care conțin alimente  neperisabile: zahăr, făină, ulei, conserve, paste, orez și gris.

Zoltan Marossy, subprefectul județului Timiș, a anunțat că pe 30 decembrie în alte 10 unităţi administrativ- teritoriale din Timiş vor veni pachete și nu mai puţin de 45.000 de timişoreni vor beneficia de aceste ajutoare, în vreme ce la nivel de judeţ cifra ar putea să se ridice la circa 90.000 de oameni, incluzând Timișoara.

„Cifra este mai mare ca oricând, pentru că datele statistice hotărăsc  cine sunt beneficiarii, și aici vreau să subliniez foarte clar, Prefectura nu are nici un cuvânt de spus, despre cine sunt cei care primesc  ajutoarele”, a explicat subprefectul.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Instituția Prefectului va supraveghea această acțiune, urmând ca până pe 15 ianuarie, distribuirea alimentelor să fie finalizată.

Potrivit Legii 416, de acest ajutor beneficiază şomerii, pensionarii cu drepturi sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, revoluţionarii, foştii deţinuţi politici, deportaţii etc.

Sursa foto: glsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.