Parlamentul României a adoptat Legea cash-bach. Astfel că, orice comerciant care are o cifră de afaceri de minim 10.000 de euro pe an va putea să elibereze clienților până în 200 de lei în numerar. Singura condiție pentru clienți este să fi folosit măcar odată cardul în magazinul de unde doresc să solicite acest serviciu.

Comercianții din mediul rural vor putea astfel încasa comisioane ca urmare a acestei operațiuni. De asemenea, clienții care solicită acest serviciu nu sunt obligați să cumpere produse din magazinul de unde doresc să ridice banii. Această lege vine ca și completare a neajunsurilor cauzate de bănci, care refuză să amplaseze bancomate în localitățile mici.

Sistemul este existent deja pe piață, dar a fost aplicat doar marilor comercianți și s-a dovedit a fi total ineficient deoarece majoritatea magazinelor mari au bancomate la intrare.

„Salut decizia Camerei Deputaților, în țările din vestul Europei deja funcționează cu succes acest sistem. În localitățile mai mici băncile nu au ATM-uri, iar acestă lege facilitează ca oamenii să obțină bani lichizi de la orice comerciant care acceptă plata cu cardul. Legea inițiată de mine îi scutește de drumuri suplimentare mai ales pe locuitorii din sate, dar și persoanele care își iau pensia pe carduri” – spune Zsolt Molnár, deputat UDMR, initiatorul legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.