Daca soferii timisoreni au fost afectati in ultimele luni de santierul de la Michelangelo, alte lucrari ridica probleme, de aceasta data pietonilor. Este vroba despre modul de organizare al lucrarilor de la intersectia Piata Balcescu. La inceputul lunii august 2013 s-a dat startul lucrarii de reorganizare a geometriei din Piata Balcescu. Intersectia, amplasata in partea centrala a orasului, face legatura intre strada Porumbescu, Strada Independentei, Strada Protopop George Dragomir, strada 1 Decembrie si Bulevardul Mihai Viteazu. Pe toate cele 5 cai de acces in intersectie au inceput recent sa se efectueze lucrari la trotuare.

Pana aici, nici o problema. Insa, “specialistii” care se ocupa de organizarea si supravegherea lucrarilor au omis un “mic” detaliu. Este vorba despre pietonii timisorenii carora nu li s-a asigurat nici o alta cale de acces in intersectie, fiind nevoiti sa circule pe carosabil si chiar pe liniile de tramvai pentru a ajunge la destinatiile dorite.

—-rAEjE8tXTmY

Mai mult decat atat, in afara faptului ca pietonilor nu li s-a oferit un traseu alternativ,  atat Directia de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, cat si dirigintele de santier, au omis sa puna semnele de circulatie de incetinire a vitezei. Totodata, pericolul de accidente este cu atat mai mare cu cat, pe strada Porumbescu, nu exista nici macar limitatoare de viteza montate pe asfalt.

Promisiunea de finalizare a lucrarilor la intersectia Piata Balcescu este 15 septembrie 2013. Pana atunci, cei care nu pot sau nu doresc sa circule cu autoturismele sau cu mijloacele de transport in comun, trebuie sa fie foarte atenti pe unde circula in zona Balcescu, pentru ca daca ei nu o vor face, autoritatile locale si firma responsabila pentru efectuarea lucrarilor, s-ar putea sa nu o faca.

Daniela Petolea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.