Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog (A.N.A.) se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (O.M.S.) în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, de activităţi de informare – sensibilizare  -conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi.
Pentru Ziua Mondială Fără Tutun 2015, O.M.S. face apel către toate țările, de a lucra împreună pentru a reduce/stopa comerțul ilicit cu produse din tutun, acesta fiind o prioritate la nivel mondial a tuturor sistemelor de sănătate, juridice şi economice, de guvernare și de luptă împotriva corupției.

În acest context, Centrul de de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş derulează o serie de activităţi pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun. Aceste activități au demarat în data de 27.05.2015, cand la Librăria Cărtureşti, s-a desfăşurat o activitate interactivă, în parteneriat cu Penitenciarul Timişoara. La aceasta au participat elevi, studenţi şi persoane aflate în stare privativă de libertate, care s-au implicat activ în jocuri prin intermediul cărora au conştientizat efectele fumatului, factorii de risc şi factorii de protecţie, modalităţile de renunţare la fumat.

În această perioadă, toți beneficiarii C.P.E.C.A. Timiş, care au accesat serviciile de asistenţă, au participat la o activitate de grup, pe parcursul căreia au fost dezvoltate abilităţi pentru renunţarea la fumat.

C.P.E.C.A. Timiş, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş şi a Primăriei Timişoara, va desfăşura, în data de  3 iunie 2015, la Sala Polivalentă CSS Bega Timişoara, o competiţie de volei mixt. Prin intermediul acesteia, vor fi promovate alternativele sănătoase de petrecere a timpului liber, fără tutun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.