WC - Toalete Publice Parcul Central
Toalete Publice Parcul Central

Problema toaletelor publice din Timișoara a fost dezbătută în cursul acestei zile în cadrul ședinței de CL. Când vine vorba de bani publici municipalitatea se pricepe cel mai bine la risipirea lor. Astfel că, peste 61.000 de lei vor fi plătiți pe lună pentru 20 de angajați, care vor asigura curățenia celor 12 toalete publice din oraș.

Gabriela Popovici, consilier local (PSD) a atras atenția asupra faptului că suma este de-a dreptul nesimțită, fapt pe care l-a semnalat și în cadrul comisiei. Comentariile lui Nicolae Robu nu au lipsit nici de această data, chiar dacă nu au avut legătură cu subiectul discuției:

”Văd că nu se face același scandal când banii primăriei nu se duc către societățile sale, ci către societăți înființate peste noapte”, spune Robu.

În condițiile în care toaletele publice existente sunt de foarte multe ori închise sau insalubre, suma de 200.000 de euro pe an, pe care municipalitatea vrea să o bage în buzunarul S.C. Drumuri Municipale Timișoara S.A – firma primăriei, prin încheierea unui contract de delegare a gestiunii serviciilor – negociere directă pentru 12 toalete, este total nejustificată, atâta vreme cât salariile pe care urmează să le aibe cei 20 de angajați sunt de 1.300 de lei, la care se adaugă tichete de masă.

Un alt aspect deloc de neglijat este modul în care acești bani vor fi împărțiți pe toată perioada anului, neexistând în prezent un raport exact al sumei pe fiecare lună, ținând cont de faptul că programul toaletelor publice diferă în funcție de anotimp, deci și sumele ar trebui să fie diferite.

O soluție pe viitor ar fi existența unui program de construire de toalete și de renunțare la toaletele ecologice, care nu arată bine și sunt greu de întreținut, dar la care momentan nu se poate renunța din lipsa altor variante.

De asemenea, construirea de toalete la care să aibe aces și persoanele cu dizabilități este o problemă urgentă, întrucât în prezent Timișoara are doar patru astfel de toalete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.