SOCAR ( The State Oil Company of Azerbaijan Republic) a sărbătorit 20 de ani de când Azerbaijan a semnat,cu cele mai mari companii petroliere din Statele Unite ale Americii, Rusia, Anglia, Turcia şi Norvegia, un contract de exploatare în comun a zăcămintelor de ţiţei „Azeri”, „Cirag” şi a unei părţi din zăcământul „Ghyuneşli”, amplasate în sectorul azer al Mării Caspice. Este momentul istoric prin care s-a demarat livrarea de petrol şi gaze spre Europa şi alte regiuni.

Anul 1994 reprezintă punctul de pornire al noii strategii petroliere iniţiate de preşedintele Azerbajanului, Heydar Aliyev, strategie care este promovată şi azi. Liderul azer a înţeles că ştergerea „graniţelor” privind circulaţia petrolului va deschide drumul către o dezvoltare rapidă a economiei şi, în consecinţă, a societăţii din Azerbaijan.

„Prin intermediul SOCAR, Azerbaijanul este parte din strategia internaţională de securitate energetică la nivel european şi mondial. Făcând o analogie cu “drumul mătăsii”, prin semnarea “Contractului Secolului” de către preşedintele Heydar Aliyev, am deschis un „drum al petrolului şi gazelor” între Europa şi Asia care a condus la schimbări majore pentru toate ţările implicate,” a declarat Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

SOCAR România

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan, companie renumită la nivel mondial pentru activitatea sa de producţie de petrol şi gaze naturale.

Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum S.A. şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional.

Până în prezent compania a creat  aproximativ 400  de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în România.

Sursa foto: www.wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.