Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin din cadrul I.T.P.F Timişoara  au prins  în flagrant doi cetăţeni  sârbi care încercau să introducă ilegal din Serbia în România 16.950 de pachete cu ţigări de contrabandă, transportate cu barca pe Dunăre.

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelului Sectorului Poliţiei de Frontieră  Drobeta Turnu Severin, poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere  au organizat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, o acţiune de prindere în flagrant a doi cetăţeni sârbi care încercau să introducă ilegal în România o cantitate importanta de tigari de contrabandă

Astfel, în noaptea de 08.09.07.2016, ora 00.10, o echipă de supraveghere operativă,  împreună cu echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, a observat cu ajutorul sistemului radar şi al mijloacelor de vedere pe timp de noapte o ambarcaţiune cu motor care s-a desprins de la malul sârbesc al fluviului Dunărea şi se îndrepta spre malul românesc la  adăpostul întunericului.

barca cu tigari

După o supraveghere de aproximativ 15  minute, poliţiştii de frontieră severineni au observat că ambarcaţiunea cu motor, în care se aflau doi bărbaţi, a intrat în apele teritoriale ale României, pe direcţia râului Topolniţa, cu intenţia de a acosta la  malul românesc.

În momentul acostării, poliţiştii de frontieră au executat somaţia legala prin voce. Poliţistii de frontieră au luat măsura imobilzării celor două persoane şi indisponibilizării bărcii în care se aflau ţigările de contrabandă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauza sunt D. Dalibor, în vârstă de 30 de ani şi G. Igor în vârstă de 28 de ani, ambii cetăţeni sârbi. La cercetarea la faţa locului şi controlul ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au descoperit 19 colete în care se aflau 16.950 de pachete cu ţigări netimbrate,  mărcile Marble şi Ashima, pe care cei doi cetăţeni sârbi intenţionau să le livreze în din judeţul Mehedinţi.

În prezent, cei doi sunt  cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar fata de acestia procurorul investit in cauză a dispus măsura reţinerii acestora  pentru 24 de ore.

Cercetările continuă, poliţiştii de frontieră mehedinţeni colaborând cu autorităţile de frontieră sârbe în vederea identificării tuturor persoanelor  implicate în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.