În anul 2002, pentru prima dată părinții din toată lumea  s-au unit într-o cauză comună: cea a copiilor bolnavi de cancer care să primească cel mai bun tratament și îngrijire.

Astfel, peste un an, în 2003, la data de 15 februarie, Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer (ICCCPO) a declarat această zi ca fiind Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer. Această confederație reprezintă părinții și familiile copiilor bolnavi de cancer din 78 de țări.

În România, Asociația P.A.V.E.L. este cea care a organizat în fiecare an evenimente pentru acești copii și familiile lor, la secțiile de oncopediatrie și hematologie din București. Trebuie specificat că în ţara noastră se fac tratamente oncologice similare cu cele occidentale. Diagnosticul precoce al cancerelor copilului reprezintă premisa esenţială vindecării.

„Nu există o definiţie simplă şi exactă a cancerului. Etimologia cuvântului provine din limba greacă KARKINOS, ceea ce înseamnă crustaceu. În general termenul de cancer se referă la un grup de afecţiuni caracterizate prin creşterea anormala si necontrolata a unei sau unui grup de celule, care invadeaza tesuturile inconjuratoare si care se pot răspândi (metastaza) la distanţă de ţesutul sau organul de origine”, se precizează pe site-ul Ligii Române de Cancer.

Cu toate că există mai multe tipuri de cancere la copii, 85% dintre ele au aceleași semne de avertizare:

Cauzele reale ale aparitiei cancerului la vârste fragede nu se cunosc, însă medicii sunt de părere că responsabile, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, sunt anumite modificări genetice, moștenite sau dobândite, iar cea mai eficienta armă în lupta împotriva cancerului este diagnosticarea într-un stadiu curabil.

Sursa foto: televiziunea-medicala.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.