În urmă cu o oră bilanțul bebelușilor internați la Spitalul ”Marie Curie” a ajuns la 13, conform informațiilor furnizate de AGERPRES..

Starea copiilor se înrătățește foarte repede, debutează cu probleme renale, ajungându-se foarte repede la insuficiență renală, anemie severă și scăderea numărului de trombocite. Decesul survine rapid în cazul în care problema sindromului hemolitic uremic nu este tratată la timp. Sursa contaminării nu se cunoaște nici în momentul de față.

Specialiștii ne informează că bacteria din organismul copiilor se găseşte în apă sau în alimentele care nu sunt extrem de bine preparate, cum ar fi lapte, carne sau ouă.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății s-a confirmat ipoteza infecției cu E-coli doar la un singur caz, copilul având vârsta sub un an și a fost transportat de urgență la spitalul ”Marie Curie” din capitală.

În paralel sunt verificate condițiile de spitalizare din unitățile unde acești copii sunt îngrijiți, precum și cauzele comune de apariție a sindromului hemolitic uremic.

Foto: www.evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.