CCIA Timiș este partenerul oficial la nivel național al programului Climate Launchpad 2015, care se află la cea de-a doua ediție și este cea mai mare competiție de idei de afaceri din domeniul tehnologiilor ecologice din Europa.

Climate Launchpad este un program al Climate-KIC, cel mai mare parteneriat public și privat, care are ca scop observarea schimbărilor climaterice.

Înscrierile vor fi deschise în 23 de țări europene, printre care și România. Cei care doresc să participe și sunt interesați să își pornească propria afacere în acest domeniu sunt așteptați de juriul profesionist care va analiza fiecare propunere, în funcție de impactul asupra schimbărilor climaterice.

Astfel, se va organiza o tabără de 2 zile, pe parcursul cărora vor fi o serie de sesiuni de coaching axate pe pregătirea participanților pentru finala națională unde își vor prezenta planul de afaceri Trei finaliști din fiecare țară vor intra in finala europeană care va avea loc în septembrie anul acesta în Olanda.

Câștigătorul finalei europene va primi un premiu în bani de 10.000 €, locul al doilea 5.000 €,  iar locul al treilea 2.500 €. Termenul limită de aplicare pentru România este 5 mai 2015.

 „Vedem oportunități excelente pentru întreprinderile inovatoare în combaterea schimbărilor climatice. Această competiție sprijină identificarea celor mai bune idei și conectarea în rețeaua pan-europeană Climate KIC a antreprenorilor, universităților, companiilor și investitorilor. Împreună formăm economia de mâine”, spune Frans Nauta, director adjunct Antreprenoriat Climate-KIC.

”A câștiga un concurs de start-up-uri este un lucru, dar a câștiga Climate Launchpad este ceva complet diferit. Se crează o șansă  reală de a-ți transforma start-up-ul într-un succes, cu tot sprijinul de specialitate la care ai putea spera”, declară Pim Janssen, participant la competiția 2014 și co-fondator al Desolenator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.